Wie is Himzo?

Sinds 2018 staat Himzo organisaties bij op gebied van diverse IT-uitdagingen. Het is onze passie om IT overzichtelijk te maken en u te helpen IT ondersteunend te laten zijn aan uw dienstverlening.

Over Jan Hoogstra

Jan Hoogstra heeft, na zijn opleiding Bedrijfseconomie, meer dan 25 jaar ervaring opgedaan als onafhankelijk IT-adviseur en IT-auditor bij enkele grote accountants- en adviesbureaus.

Naast IT-adviseur/auditor is Jan actief als programma- en projectmanager, waarbij hij de advieskant combineert met een uitvoerende kant. Jan heeft als programmamanager diverse organisaties geholpen bij de totstandkoming van de IT-strategie en de uitvoering van de daartoe behorende IT-Roadmap. Als projectmanager is Jan vaak betrokken bij pakketselecties en implementaties maar ook op gebied van informatiebeveiliging (NEN7510/ISO27001). Daarbij heeft hij gezien dat de mens in informatiebeveiligingstrajecten de succesbepalende factor is. Met behulp van de menselijke factor ziet Jan veel kansen in het veilig en doelmatig inzetten van IT om bedrijfsprocessen te verbeteren.  

Jan adviseert management van organisaties en toezichthouders over complexe technologische verandertrajecten en inspanningen om (strategische) IT-toepassingen daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast ondersteunt Jan als informatiemanager organisaties met behulp van het analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen en de vertaling van wensen/eisen van instellingen naar de mogelijkheden van ICT.  Met adequate inzet van ICT maken we de processen efficiënter, verbeteren we de kwaliteit en verminderen we de kosten.

Jan is (mede)auteur van diverse nationale en internationale artikelen en schreef in 2023 zijn eerste boek ‘Pas (er) op!’.

CONTACTGEGEVENS

Ontwerp: iNEED!T